My Secret Garden
Tutorial Pertama : Sparkling Cursor
Thursday, December 23, 2010 | 8:33 PM | 0 comments
~السلام عليكم~

Hoho~ hari ni nak buat tutorial lah . haha . Tetiba je tangan ni gatal pulak . kehkeh J

Ok2 , hari ni tajuk tutorial ialah Cursor Berkilau eh anak anak murid cikgu . Haa , cepat bukak buku tulis . Salin ! hehe , kalau tak tahu cursor berkilau ni apa , cuba gerakkan mouse kat blog saya nehh J oh? Dah tau ? Baguss .

Okeh okeh . Apa yang anda perlu buat ya puan puan , bukak :

Dashboard>design>add a gadget>HTML/javascript


Ok , tulis dekat ruangan kosong lagi luas tu kod ni :


<script src="URL JS" type="text/javascript"></script>


Chopp , untuk URL JS , korang tukar la ikut warna sparkle yang korang nak tu .

Bawah ni ada code warna tu .

Biru - https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/biru.js

Hitam - https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/black.js

Pink - https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/salmon.js

Purple - https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/purple.js

Kuning - https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/yellow.js

Putih - https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/putih.js

Ok , macam ni rupanya kalau dah siap dalam bentuk code .

<script src="https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/yellow.js" type="text/javascript"></script>

Rupa kod tu dah yang macam atas ni? Haha . tekan SAVE . Tengok la apa yang jadik , haha .


Terima Kasih daun keladi , lain kali baca lagi ok !

Older Post | Newer Post
ELLO ELLO !
Yo buddy . Im PMR 2012's victim (Y)


Signboard ~~

Owner Tales


Walkie Talkie

Shoutbox


Big Thanks
Skin By Cikin
Edited By Ain Emira
Welcome to my secret garden ! Follow me? | Dashboard
_________________________ I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://html.expresso.me/smileys